Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand - Marie France Aarnink - bijzondere trouwambtenaar


Rouwceremonie - ceremoniespreker

 

 

Trouwen en rouwen. Het lijken twee uitersten, maar beide zijn het mijlpalen in een leven. Momenten waarbij je stil staat bij  wat je hebt en wat bij  je had. Ogenblikken ook die worden gedeeld met vrijwel alle dierbaren uit je leven. Hoe vaak komt dat nu voor.

 

En dus hebben dat rouwen en trouwen juist zoveel raakvlakken. Is het ook bij een uitvaart belangrijk dat je de juiste snaar raakt. Niet tuttig, maar wel stijlvol. Warm en met diepgang. Soms mag er gelachen worden en natuurlijk is er ruimte voor emotie. Dit  in alle waardigheid met als doel de overledene en de nabestaanden een laatste herinnering mee te geven die bij hen past.

 

Daarom ben ik ook gestart als funerair spreker om u te ondersteunen en te begeleiden tijdens de uitvaart. Wat is het een prachtige, eervolle uitdaging om  van de uitvaart een nooit meer te vergeten afscheid te maken. En samen met degenen die hij of zij liefhad te werken aan een rouwplechtigheid.

 

Wanneer er geen geestelijke zal spreken en wanneer een toespraak houden niet bij je past, je er geen behoefte aan hebt of eenvoudigweg de kracht niet voor  hebt dan kun je een funerair spreker inschakelen die verwoordt wat jullie zo graag hadden willen zeggen.

 

Een passend afscheid is één van de laatste dingen die je nog voor de overledene kan doen en kan bovendien troost bieden.

 

En terwijl ik bij huwelijken de toespraak altijd als cadeautje voor het bruidspaar geheim houdt, zal ik deze bij een uitvaartceremonie altijd van tevoren met nabestaanden delen en voorlezen. Niet alleen om zo eventuele kleine 'foutjes 'te vermijden , maar ook om hen vast in alle rust voor te bereiden op dat wat komen gaat.

 

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand Marie-France Aarnink–Nijssen | Koudekerk aan den Rijn | info@trouwplechtigheid.nl | 06 – 4423 99 28 Sitemap
 

Algemene Voorwaarden
 

  

Powered by : QualitySites4All
trouwplechtigheid.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen